lunes, 28 de octubre de 2013

Protocolo de una crisis

Diari: El Periòdico.
Data: 27-10-2013

En aquest article Jordi Évole parla de la possible manipulació de la informació pel tracte que es dóna a les notícies. Per tal de que la població s’oblidi de la crisis i pensi que és un tema del passat es crea molt d’enrenou amb altres esdeveniments gairebé insignificants. En aquest cas, comenta els problemes recents generats pel protocol en una reunió, entre la Moncloa i la Generalitat.
Destaca que davant d’aquestes situacions els ciutadans obliden els temes que realment els preocupen i que són d’interès com la crisis, les retallades a l'ensenyament i a la sanitat ... i aquests passen a formar part del passat. A més, afegeix que la situació d'oblit s'agreuja quan persones com Botín o De Guindos diuen que estem vivim moments fantàstics i que els pròxims 10 anys seran millors que els 10 anteriors.
Totes aquestes tècniques afecten als estats d'ànim i a les preocupacions en general. Les persones deixen de queixar-se de les retallades i de la manca de diners i es distreuen amb problemes menors.
Jordi Évole, mitjançant aquest article, vol fer reflexionar a la població, vol que es senti identificada amb el que diu i amb els exemples que dóna. D'aquesta manera, el ciutadà pot reaccionar, pensar per si mateix i no deixar-se manipular.
En aquest article torna a tractar un tema d'actualitat i d'interès. Utilitza una notícia actual de poca importància, al seu parer, per a sensibilitzar i recordar els greus problemes que patim. El llenguatge i l'estructura que utilitza en l'escriptura són clars i senzills per tal de facilitar la seva comprensió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario