lunes, 7 de octubre de 2013

Yo también te quiero

Diari: El Periódico.
Data: 7-10-2013

J.Évole en aquest article ens parla sobre la relació que existeix entre Catalunya i Espanya. Fa una metàfora, crea una relació amorosa entre el president d’Espanya, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.
Comença l’article, fent una referència a l’objectiu comú que anuncien M. Rajoy i A. Mas. Rajoy vol una Espanya catalana i Mas diu que Catalunya no es fia d’Espanya, però l’estima. Jordi Évole li dóna a l’article un estil humorístic, molt propi d’ell. Diu que no entén que si les dues parts, Espanya i Catalunya, s’estimen i es reclamen gestos de grandesa, no puguin parlar i posar-se d’acord, com passa a les relacions amoroses habituals.
Seguint amb l’estil humirístic, Évole simula un diàleg telefònic entre Rajoy i Mas, en el quan es diuen entre ells Cari i Mari. També s’imagina a Rajoy i a Mas treballant junts en el Palau de la Generalitat o a la Moncloa, units fent les tasques domèstiques, ballant, veient pel·lícules... En aquests moments de tanta relació estreta podrien dialogar, sense prejudicis, sobre el futur de la relació Espanya-Catalunya.
Acaba l’article amb una frase que ens ha semblat molt interessant per contenir certs aspectes de sarcasme i humor: “Un poco de roce que haga el cariño no nos irá mal. Por eso, me sabe fatal que seamos tan poco cariñosos con la Constitución. Claro, como no se puede tocar….”. El lector pot entendre perfectament el comentari per la seva claretat i ho fa amb un gran somriure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario