lunes, 28 de octubre de 2013

Salvados: "¿La vida sigue igual?".

Data: 27-10-2013
Programa: Salvados

Ahir ,27 d’octubre de 2013 ,va començar la nova temporada de Salvados. El tema que va tractar el periodista Jordi Évole va ser sobre la pobresa en el nostre país.

Contingut del programa:
Espanya se situa amb la tassa més alta de pobresa a Europa.
L’entrevistat aquesta vegada va ser Artur Pérez Reverte, escriptor i periodista.Encara que també va entrevistar a Manuel Cubero ( de l’Associació de veïns del barri Ciutat Meridiana de Barcelona) amb més desnonamets de la ciutat, i Noemí Rocabert (Directora d'una escola).
Manuel Cubero a l'entrovista comenta que l'associació de veïns del barrin han montat un banc d’aliments, per tal d'ajudar aquells veïns que estan passant per moments difícils. D'altra banda, hi ha veïns es queixen de la quantitat d’ocupes que hi ha al barri.
La directora Noemí Rocabert a l¡entrevista explica que les beques que es dónen als menjadors no són suficients, i que ells ofereixen ajudes, amb aportacions de familiars, amics, veïns … els quals ells els catalogen com a Padrins. S'han trobat en situacions de nens i nenes que l'únic apat que fan diari és el dinar a l'escola.
L'últim entrevistat és A. Pérez, mostra una actitud de desacord amb com els polítics actuen. “El desahogo a esta situación es problemático”. Comenta que tot el problema d’Espanya prové de l’educació que es rep. De com els espanyols no es preocupen de l’educació, per aixó estem així. Com bé diu l’escriptor, la solució que hi ha és educar als nens per quan siguin grans, siguin bons polítics.
 

Frases d’Arturo Perez Reverte que hem considerat importants durant el programa:
“Se ha de educar a niños para que cuando sean políticos, sean mejores”
“Muchos padres no quieren oir hablar de educación”
“Educar a ciudadanos críticos”
“Si los niños son educados de otra forma des de la austeridad nacerá un nuevo hombre”
"Les coses si no es toquen d’aprop, només amb papers no.
 

Característiques que fan que sigui un bon comunicador:
Porta una vestimenta desinformal, adequada al context. Mentre parla gesticula força amb les mans, ja que mitjançant el gest també es transmet gran quantitat d’informació. En canvi, quan escolta la resposta de l’entrevistat ho fa amb una postura seria, quiet i mostrant interès en tot el que diu. Deixa que tothom intervingui donant la seva opinió, un clar exemple és quan entrevista a Manuel Cubero de l’associació de veïns i uns altres veïns que passen per allà també és sumen a la conversa i donen la seva opinió.
No utilitza un llenguatge amb tecnicismes, sinó que fa ús d’un llenguatge formal-estandard que pot ser entès per tota la població.
També té cura del seu entorn, per exemple les ampolles d’aigua que veuen en el bar estan sense etiqueta, d’aquesta manera evita fer publicitat.
A continuació posarem dos vídeos de dues de les entrevistes d'aquest programa de Salvados:


                      

                      Entrevista a Noemi Rocabert Directora Mestre Morera



                          
                                   Entrevista a diferents membres de 
                                  l'Associació de veïns de Ciutat Meridiana
Salvados

No hay comentarios:

Publicar un comentario