lunes, 21 de octubre de 2013

Vivir en blanco i negro

Diari: El Periódico.
Data:20-10-2013

En aquest article, Jordi Évole, ens parla de la gran pobresa que hi ha en molts llocs del món provocada, en certa forma, pel fracàs dels polítics. Comenta, que ell, encara, espera que algun polític demani perdó per no saber o no poder acabar amb la pobresa. Posa l’exemple d’un comentari que li va fer un amic seu: «Al paso que vamos, pronto la sanidad dejará de ser universal y gratuita, y sólo será universal y gratuita la enfermedad».
Remarca molt que els polítics no fan res, «mientras en España ha aumentado en un 13% el número de millonarios, más de 12 millones de personas viven en situación de pobreza y exclusión (27% de la población)».
Considera que els polítics haurien de donar seguretat ja que saben el que estan fent, i no donar falses esperances amb frases com les que diu el senyor Botín “estamos viviendo un momento fantástico” o en temes de macroeconomia dient que ha acabat la recessió però no la crisi. Compara la facilitat que dóna els bancs per començar de nou amb els sacrificis que han de fer la major part dels membres de la població per tornar a tenir una vida més o menys digne.
Acaba fent una crítica contundent als governs per la seva falta de sensibilitat i per la seva poca dedicació a solucionar els problemes.
En aquest article podem apreciar que Jordi Évole és una persona molt preocupada pels problemes que ens envolten, concretament, per la pobresa i molt sensible davant de les dificultats que està passant gran part de la població. Pretén conscienciar de la importància de considerar que tots som iguals, d’oblidar-nos dels colors, donat que la pobresa ens afecta a tots i totes. Tothom ha d’actuar i mirar més enllà de sí mateix.
Ens agradaria remarcar la frase del final de l’article : “Igual es demagógico afirmar que “ellos” no hacen nada de nada. Pero podrían hacer más, si bien hay veces que saldríamos ganando si hicieran hasta menos”. Amb aquest joc de paraules podem observar l'empatia, la saviesa i la solidaritat que comparteix Évole amb tots els ciutadans que estan passant per un mal moment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario