domingo, 17 de noviembre de 2013

Salvados: "¿Nos espían?"

Data: 17.11.2013
Programa: Salvados
 
El títol del programa d’avui de Salvados, emès el dia 17 de novembre del 2013, és “Nos espian”, ha tractat sobre el derrotjament de diners públics per construir aeroports, edifícis, entre d’altres i també s’ha tractat la poca seguretat que hi ha a Internet.

Continguts del programa: 

1a Entrevista: Chema Alonso (Tècnic informàtic)
Entrevistat a l’aeroport de Barajas, Madrid, Chema és el  millor hacker del món, i durant l’entrevista ha mostrat la facilitat amb la que es pot entrar a l’ordinador o al mòbil de qualsevol i tenir a l’abast totes les seves dades personals, les converses que té, les seves fotografies…Chema dona xerrades de tècniques hackers, i comenta que els hackers, investiguen la tecnologia i la porten més allà dels límits.

2a Entrevista: Jose Luis Rodriguez (Director de la protecció de dades)
Comenta que un dels principals errors dels ciutadans és no llegir les condicions de privacitat que accepten en crear-se un compte a qualsevol pàgina web.Les empreses rastregen el que fem,  coloquen petits programes coneguts com cookis, programes regulats.També ha explicat que una de les principals queixes que es produeixen és demanar el dret a oblidar, és a dir, que Google conserva dades de fets que han passat fa molts anys. Això pot perjudicar a aquestes persones, ja que sempre estaran marcades per aquest determinat aconteixement.

3a Entrevista: Enrique Belga (Policia)
Assegura que la CSIF no escolta conversacions de persones sinó són sospitoses ni han obtingut una acceptació judicial. Comenta que hi ha 5.000 intercepcions de mòbil diàries.

4a Entrevista: Antonio Rubio (Periodista de Seguretat)
Acredita que els espionatges no son tots passats per l’ordre judicial. Creu que primer fan una primera escolta totalment il·legal i si consideren que pot ser interessant passen a demanar permís al jutge. Comenta que els responsables de seguretat de les empreses, són antics policíes escoltas que temps enrere havien sigut enxampats per espiar a altres.“Actualmente un Organismo oficial actua al margen de la ley con total impunidad”. “Desde los griegos se espiaba, es una historia antiquísima”.Per fer aquestes afirmacions es basa en diferents estudis realitzats.“Todo lo irregular hay que denunciarlo” “Se han de pedir responsabilidades a quien corresponda”.
Característiques que fan que sigui un bon comunicador:
Busca sempre diferents opinions sobre un mateix tema, perquè els oients puguin tenir més punts de vista i així crear la seva pròpia opinió. Utilitza un llenguatge adequat i sovint fa alguna aclaració perquè el contingut del programa pugui ser entès amb facilitat pels espectadors. Fa preguntes molt concretes per tal d’intentar donar resposta a tots els dubtes que puguin tenir els oients. Va canviant el lloc d’entrevista, la majoria són al carrer, aquest fet fa que cridi l’atenció de qui veu el programa i no sigui pesat. Mostra sempre una postura de respecte cap a l’entrevistat i el tema que tracta.


               Entrevista a Chema Alonso

No hay comentarios:

Publicar un comentario