lunes, 2 de diciembre de 2013

Salvados "Espanya en venta"

Data: 1-12-2103
Programa: Salvados

El programa de Salvados d’aquest diumenge es va titular “España en venta”.

Continguts del programa: 

1a Entrevista: Javier Flores (Analista de l’associació Europea d’inversors professionals)
Durant l’entrevista Javier Flores va explicar que l’aribada de fons d’inversió a Espanya és una bona notícia, ja que provoca la millora econòmica del país i baixa la prima de risc. Tot i que, no proporciona nous llocs de treball. Per tant és bo que vinguin, però s’ha d’aconseguir que es quedin. També explica el que són els fons voltors, aquells que s’aprofiten de forma oportunista a on ningú vol entrar. 

2a Entrevista: Jaume Llopis (Economista)
A l’entrevista Jaume Llopis ens explica que hi ha fons d’inversions positius i altres de negatius. El positius són aquells que afavoreixen el creixement i desenvolupament d’una empresa, comenta el cas concret de l’empresa Famosa. En canvi, els negatius, són els fons oportunistes que intenten extreure el màxim de beneficis possibles d’una empresa i passat un temps, quan ja veuen que no podran treure res més l’abandonen i l’empresa queda en una situació força complicada, és el cas de Panrico.

3a Entrevista: Antonio (treballador de la Panrico)
Porta des de l’any 1988 treballant en aquesta empresa, a l’entrevista explica que tot va començar a complicar-se amb l’arribada dels fons d’inversió. Per tal de millora la situació en que es van quedar, la solució que van proposar va ser disminuir el sou del treballadors i puja el dels alts executius. Ja que com bé diu aquest treballador consideraven que el problema era el sou dels treballadors, “Nos dicen que los únicos inviables somos nosotros, los currantes”

4a Entrevista: José F. Leal (periodista de El Mundo)
A la Entrevista José F. Leal comenta que els grans fons d’inversió han guanyat grans quantitats de diners després que l’ajuntament de Madrid els vengués les vivendes de protecció oficial. Estan guanyant tants diners, perquè ara els inquilins estan pagant els diners del lloguer als fons d’inversió i no a l’administració pública. 

5a Entrevista: Inquilins d’un pis de protecció oficial a Madrid
Jordi Évole va entrevistar a una família i al responsable de l’associació de veïns de la zona. Aquestes famílies es troben en una situació de força incertesa, ja que han passat de cop i volta a pagar els diners del lloguer a un fons d’inversions quan abans ho feien a l’administració pública. Però el seu gran temor és que passarà quan d’aquí a dos anys si volen seguir vivint en aquest pis han de pagar el seu valor real. Creuen que aquests fons d’inversió els farà pagar més diners del que realment val el pis. Comenten que si seguim en aquesta línia l’únic que s’aconseguirà és torna a crear barris marginals, que és el que s’havia intentat evitar construint els pisos de protecció oficial.  

6a Entrevista: Ismael Clemente (Expert en la compra de maons per inversors internacionals)
Ismael a l’entrevista explica que els fons inversors són els primers que s’adonen de quan vindrà una crisis o un període de recuperació. Ell considera que vindrà una millora, ja que estan tornant a arribar inversos estrangers i està segur que ens aportaran beneficis.

Perquè creiem que Jordi Évole és un bon comunicador
Tracta temes d’actualitat que interessen a la població i que no són els típics que es tracten als telenotícies o a altres mitjans de comunicació. Intenta aportar a la població una informació que necessiten i els ajuda a ser més crítics amb el que els envolta. Aporta fons fiables i actualitzades de tot allò que explica.

              Entrevista a Ismael Clemente

No hay comentarios:

Publicar un comentario