lunes, 9 de diciembre de 2013

Salvados: "El precio de la foto"

Data: 8-12-2013
Programa: Salvados

El programa de Salvados d’aquest diumenge es va titular “El precio de la foto”. Va tractar de totes les despeses innecessàries que es fan a la nostra societat.

Continguts del programa:

1a Entrevista: Xavier Fageda (Professor d’economia a la UB)
Xavier Fageda a l’entrevista explica el mal funcionament de l’obra pública espanyola. Quan es fa una obra d’infraestructures, l’empresa privada no assumeix cap risc. Si l’empresa per algun motiu té una gran pèrdua de diners i no pot ocupar-se de la infraestructura, és l’administració pública qui s’encarrega de posar els diners. També durant l’entrevista posa exemples d’obres construïdes que no aporten beneficis  la població. Un dels casos que explica és l’aeroport de Corvera a Murcia, que és troba tancat perquè no hi han suficients ciutadans que agafin vols des d’allà, perquè hi ha altres aeroports a la zona més grans. Explica que no pot entendre com es cometen errors tan greus a les previsions de rendiment que es creu que tindrà una obra que es construirà.

2a Entrevista: Álvaro Romero (Periodista del País)
A l’entrevista Álvaro Romero explica el cas de les autopistes de Madrid que no són utilitzades, ja que a la vegada que es construïen s’estaven millorant les carreteres nacionals que són gratuïtes. 

3a Entrevista: José Antonio López (Director general de “Accesos de Madrid”)
Explica a l’entrevista que durant els dos últims anys no han guanyat res explotant dues radials de Madrid.
Es va produir un augment en el preu de les expropiacions i per contrarestar aquest creixement, l’Estat va concedir a les empreses uns crèdits que estaven obligats a retornar. Però José Antonio López comenta que després de totes les pèrdues que han tingut per una mal previsió no pensen retornar-los.  

4a Entrevista: Rafael Català (Secretari de l’Estat d’infraestructures)
A l’entrevista reconeix que hi han hagut errors de càlcul a les previsions de les radials de Madrid. Durant l’entrevista és van comentar tots els diners que es gasten per realitzar els estudis de viabilitat i en els projectes. Jordi Évole es qüestiona com després d’haver gastat tants diners en els estudis les previsions són errònies. Rafael Català manté durant tota l’entrevista una postura força defensiva. 

Perquè creiem que Jordi Évole és un bon comunicador  
Intenta treure a la llum aspectes presents a la nostra societat, però que gran part de la població no és conscient de que passen realment.

                   Entrevista a Rafael Català

No hay comentarios:

Publicar un comentario