lunes, 9 de diciembre de 2013

Esto es Bodiwood


Diari: El Periódico
Data: 9-12-2013



En aquest article en Jordi Évole explica que a Espanya i en molts altres lloc del món es viu en una situació complicada i de desesperació que està provocant que molta gent es vengi per aconseguir una quantitat de diners. Expressa el seu descontentament al dir que els diners ho comprenen tot i que no ens importa d’on hagin sortit mentre ens ho donin a nosaltres.
En aquest article comenta la boda d’una familiar de Mittal que va tenir lloc a Barcelona i que posa de manifest les situacions d’injustícia que estem vivint. En un programa de Salvados vam conèixer que Mittal és amo d’una planta a Florence, al nord-oest de França. Mittal vol traslladar la seva planta a un altre lloc on la mà d’obra sigui més barata i aconseguir més beneficis dels que està obtenen a França. D’aquesta manera deixarà a molts obrers sense treball. La mobilització d’aquests obrers és en marxa des de fa bastant de temps, amb el propòsit de lluitar pels seus drets i evitar que Mittal traslladi la planta.
Tot i sabent qui és Mittal, l’alcalde de Barcelona, el senyor Trias i el president Artur Mas estaven molt contents sobre que hagués triat la ciutat de Barcelona per celebrar el casament. A Trias i Artur Mas l’únic que els va importar és que persones d’influència en el món haguessin escollit Barcelona i esperaven tenir la sort que a Mittal se li ocorregués muntar una empresa a la nostra ciutat. Donen més importància al prestigi que al mal que aquest home està provocant en un país molt proper al nostre. 
Mitjançant aquest article Jordi Évole ha volgut que els lectors es qüestionessin quins són els valors que predominen a la societat actual i què estem disposats a treballar en condicions precàries per aconseguir diners. Utilitza un llenguatge molt proper i un to força irònic que fa que els seus textos siguin entretinguts i reivindicatius. Sap com commoure als lectors amb les paraules que utilitza. Comença l’article preguntant-se si és ell qui està equivocat i qui ho veu tot al revés. D’aquesta manera està provocant que el receptor també s’ho pregunti a ell mateix. Acaba l’article amb una frase que et fa adonar-te de la realitat que vivim i que ja és hora d’acceptar-la i comprometre’ns tots a intentar solucionar-la. També és una crida en concret a Trias i a Artur Mas perquè reflexionin sobre què és el que de veritat els ha de preocupar.


Si us ha interessat aquest article, a continuació us el deixo:

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario