lunes, 2 de diciembre de 2013

Gentuza

Diari: El Periódico
Data: 2-12-2013

En aquest article, en Jordi Évole, manifesta la seva indignació respecte el tema de la corrupció i del frau fiscal, tot emprant la seva ironia que el caracteritza.
Fa referència a un cas concret però sense entrar en detalls, és a dir, no es dóna el nom de la persona que ha estat jutjada i la qual només ha estat sentenciada a quatre anys de presó, després d’haver robat un milió d’euros.
Al llarg de l’article, es posa èmfasi a la falta d’humilitat i “poca vergonya” que tenen molts personatges que roben diners de fons públics i que, el pitjor de tot, és que ens tracten, tal i com diu durant l’article, com a “gentuza”.
Es conclou dient que, i citem textualment:en el fondo, de lo que se trata es de que ni tú ni yo entendamos nada mientras él nos llama gentuza por no haber hecho ni siquiera un mísero fraude fiscal de casi un millón de eurillos”, per tant, se’ns m’enysprea quan som nosaltres els que no cometem cap delicte per tal d’embutxacar-nos diners que no ens corresponen i ens hem de quedar tan satisfets i contents com els que si que ho fan. Cal que hi reflexionem i siguem crítics pel que fa el tema de la corrupció.
L’estil comunicatiu és el propi del periodista, és a dir, fa un bon ús de la ironia i l’humor per parlar d’un tema estrictament seriós com és el de la corrupció. Expressa la seva opinió sense importar les possibles repercussions que poden haver-hi, és a dir, prioritza la veritat per davant de totes les coses donant, com sempre, la màxima credibilitat als seu articles.
A continuació us deixo l'enllaç corresponent per si ha estat del vostre interés:


No hay comentarios:

Publicar un comentario